Szolgáltatásaink

A DataClear Kft a következő szolgáltatásokat nyújtja Ügyfeleinek:

Cégünk fő tevékenysége az adat- és adathordozó megsemmisítés. Ezt a tevékenységet - az Ügyfél elvárásaihoz igazodva - végezzük saját telephelyünkön de akár a helyszínen, az Ügyfél telephelyén is. Utóbbi megoldással garantálható az, hogy a törlésre vagy megsemmisítésre szánt adathordozók még ideiglenesen sem hagyják el az Ügyfél telephelyét addig, amíg a minősített törlési vagy megsemmisítési eljárás be nem fejeződik.

Tapasztalataink azt mutatják, hogy sok cég, intézmény esetén a jogkövető adatmegsemmisítési magatartást az is hátráltatja, hogy az adott szervezet nem mindig rendelkezik naprakész információkkal a kezelésében lévő adatvagyon pontos jellemzőivel illetve a személyes információkat is tartalmazó adatok hollétével kapcsolatban. Ez két fő okra vezethető vissza: egyrészt hiányos lehet az adatvagyon felmérése és osztályozása, másrészt gyakran hiányoznak a szükséges adatkezelési szabályzatok. E két előfeltétel - vagyis az adatosztályozás és az adatkezelési szabályzatok - nélkül viszont a szervezet nehezen tudja garantálni a megfelelő adatmegsemmisítési eljárások hatékonyságát, hiszen bármilyen jó adattörlő rendszert használunk is, az csak azokat az adathordozókat fogja törölni, amiket erre kijelölünk.

E problémán tud segíteni cégünk két további szolgáltatása, az adatosztályozási- és az adatkezelési szabályzatok elkészítésével kapcsolatos tanácsadási szolgáltatásaink. Mindezekről további információkat a Szolgáltatásaink menüpont aloldalain találhat.